Η διατροφή του Ducan

Το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι ένα από τα πιο πιεστικά στον κόσμο. Κάθε χρόνο αυτό το πρόβλημα γίνεται όλο και πιο επείγον. Ένας καθιστικός τρόπος ζωής, η αγάπη για την τηλεόραση και τους υπολογιστές, τα τρόφιμα κακής ποιότητας και τα χημικά πρόσθετα τροφίμων επηρεάζουν αρνητικά τη φυσική κατάσταση των ανθρώπων. Οι γιατροί εδώ και πολύ καιρό ακουμπούν προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν το παγκόσμιο πρόβλημα της παχυσαρκίας. Αυτό, φυσικά, δεν επηρεάζει εσάς και εμένα, αλλά ούτε αξίζει να ξεκινήσετε με την κατάσταση, ειδικά καθώς το καλοκαίρι και οι διακοπές θα έρθουν σύντομα.

Στο άρθρο θα μιλήσουμε για το σύστημα απώλειας βάρους του Pierre Ducant, ενός Γάλλου διατροφολόγου που έφερε επανάσταση στον κόσμο της διαιτολογίας και πρότεινε μια εντελώς νέα μέθοδο απώλειας βάρους, βασισμένη όχι στη μείωση του αριθμού των θερμίδων, αλλά στη σύνθεση και τις ιδιότητές τουμε βάση τα τρόφιμα που εισέρχονται στο σώμα.

Τι είναι η δίαιτα Ducan;

Η διατροφή του Pierre Ducan

Ο Pierre Dukan είναι Γάλλος γιατρός και διατροφολόγος που έχει μελετήσει τις επιπτώσεις της τροφής στο ανθρώπινο σώμα για πάνω από σαράντα χρόνια. Αφού ερεύνησε τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων, κατάφερε να ανακαλύψει το μυστικό της επίτευξης ιδανικού βάρους χωρίς νηστεία και χωρίς αυστηρούς περιορισμούς στα τρόφιμα. Ο Pierre Dukan έχει γράψει 19 βιβλία, αλλά ο μπεστ σέλερ "Δεν ξέρω πώς να χάσετε βάρος" του έφερε τη μεγαλύτερη φήμη, χάρη στην οποία περισσότερα από 15 εκατομμύρια άτομα έχουν χάσει βάρος.

Η διατροφή του Pierre Ducan προορίζεται για άτομα που δεν μπορούν να λιμοκτονήσουν. Το σύνθημα είναι "τρώτε όσο θέλετε και χάστε βάρος". Ο Pierre Dukan ανέλαβε για πρώτη φορά διατροφικά ζητήματα όταν ένας από τους πελάτες του χρειάστηκε βοήθεια για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Αφού ο γιατρός πρότεινε τις εξελίξεις του, ο ασθενής έχασε 3 κιλά σε πέντε ημέρες και άλλα 1, 5 κιλά τις επόμενες τρεις ημέρες - αυτή ήταν η αρχή της καριέρας του Ducan ως διατροφολόγος.

Το σύστημα βασίζεται στις αρχές μιας δίαιτας με πρωτεΐνες, με την οποία μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία καύσης λίπους και συνεπώς να μειώσετε το υπερβολικό βάρος χωρίς να καταστρέψετε τον μυϊκό ιστό. Η απότομη μείωση του αριθμού των υδατανθράκων και των λιπών που καταναλώνονται συμβάλλει στην αποτελεσματική απώλεια βάρους και στην «ξήρανση» του σχήματος. Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή η τεχνική μπορεί να αναφέρεται ως σύστημα διατροφής και όχι ως δίαιτα καθώς χωρίζεται σε τέσσερις κύριες φάσεις. Αφού το περάσετε, μπορείτε να αλλάξετε εντελώς τις διατροφικές σας συνήθειες και να μάθετε πώς να τρώτε με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείτε το ιδανικό βάρος.

Όταν μια μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης εισέρχεται στο σώμα, ο μεταβολισμός επιταχύνεται, οι τοξίνες και οι τοξίνες απομακρύνονται, η πείνα και η συνεχής νευρικότητα εξαφανίζονται. Ωστόσο, η παρατεταμένη έλλειψη κατάλληλων λιπών και υδατανθράκων στη διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε κακή υγεία και την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να τηρείτε σαφώς μια δίαιτα πρωτεΐνης σύμφωνα με το σχήμα, να τηρείτε όλες τις συστάσεις και να ακολουθείτε τους κανόνες.

Η κύρια διαφορά μεταξύ της δίαιτας Ducan και άλλων μεθόδων είναι ότι δεν περιορίζει την ποσότητα της τροφής που καταναλώνεται. Δεν χρειάζεται να μετράτε κάθε δάγκωμα που τρώτε και πεινάτε. Το σύστημα διασφαλίζει ότι το βάρος παραμένει στο φυσιολογικό εύρος ακόμα και μετά το τέλος της διατροφής.

Το πλεονέκτημα της δίαιτας Ducan είναι ότι είναι πολύ αποτελεσματικό και δεν αισθάνεται πεινασμένο. Το μειονέκτημα όλων των μεθόδων απώλειας βάρους είναι συνήθως στάνταρ: κακή ισορροπία διατροφής. Επομένως, πρέπει να ακολουθήσετε αυστηρά το σχέδιο διατροφής και να ακούσετε τα συναισθήματά σας. Εάν αισθάνεστε άβολα, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε μια άλλη επιλογή απώλειας βάρους.

Πρόγραμμα διατροφής

Δρ. Το Ducan's Diet είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί μια δομημένη προσέγγιση και ένα σύστημα απώλειας βάρους τεσσάρων βαθμίδων. Τα δύο πρώτα στάδια στοχεύουν στην αποτελεσματική απώλεια βάρους και τα υπόλοιπα στοχεύουν στην ενοποίηση του επιτευχθέντος αποτελέσματος και στη σταθεροποίηση του βάρους. Όταν χάνετε βάρος, πρέπει να ακολουθήσετε μια λίστα με 100 επιτρεπόμενα τρόφιμα που μπορούν να καταναλωθούν σε διαφορετικά στάδια της διατροφής: 72 προϊόντα με καθαρή πρωτεΐνη - ψάρι, κρέας, θαλασσινά, φυτικές πρωτεΐνες, γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και 28 λαχανικά. Το πίτουρο βρώμης είναι ένα σημαντικό μέρος του συστήματος, γι 'αυτό μην το παραμένετε

Στη φάση "Attack", 72 προϊόντα από την πρώτη ομάδα μπορούν να καταναλωθούν, στη φάση "Alternation" (ή "Cruise"), 28 επιπλέον είδη λαχανικών περιλαμβάνονται στη διατροφή. Κατά τη διάρκεια της ενοποίησης του αποτελέσματος, το σώμα συνηθίζει σε ένα νέο διατροφικό καθεστώς και μια καθαρή πρωτεΐνη την Πέμπτη θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε το βάρος για να αποφύγετε ξαφνικές διακυμάνσεις και απώλεια σχήματος.

Στην τελευταία, τέταρτη φάση, μπορείτε να φάτε οποιοδήποτε φαγητό, αλλά τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες:

 • Παρατηρήστε μια ημέρα πρωτεΐνης μία φορά την εβδομάδα όταν καταναλώνεται καθαρή πρωτεΐνη τροφή
 • Μετακινηθείτε για τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα και κλείστε το ασανσέρ.
 • Τρώτε τρεις κουταλιές πίτουρου κάθε μέρα

Εκτός από τη διατροφή, ο Δρ. Ο Ducan έδωσε μεγάλη έμφαση στη σωματική δραστηριότητα. Προσπαθήστε να τρέχετε καθημερινά και ασκηθείτε στο γυμναστήριο, κάντε ποδήλατο, κολυμπήστε ή χορέψτε. Το κύριο πράγμα είναι να ασκηθείτε περισσότερο, επειδή η σωματική δραστηριότητα βοηθά στην καύση θερμίδων, καθιστά το σωματικό λίπος πηγή χρήσιμης ενέργειας και βοηθά στη διατήρηση του μυϊκού τόνου.

Πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα, υπολογίστε το σωστό βάρος σας, από το οποίο θα εξαρτηθεί η μελλοντική δίαιτα του Dukan.

Τηρείτε τους βασικούς κανόνες που πρέπει να τηρούνται αυστηρά: Πίνετε 1, 5 έως 2 λίτρα νερό την ημέρα, ασκήστε ενεργά και τρώτε πίτουρο βρώμης κάθε μέρα.

Εξαιρέστε πλήρως το λίπος, το λάδι και τη μαγιονέζα από τη διατροφή σας. Οι σαλάτες μπορούν να καρυκευθούν με χυμό λεμονιού ή σάλτσα σόγιας.

Φούρνος με ατμό, γκριλ, ψήσιμο ή βρασμός ή μπορείτε να μαγειρέψετε σε αντικολλητικό τηγάνι.

Συνιστάται η αποφυγή αλκοόλ, ζάχαρης, τηγανητών πατατών και φρούτων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (μπανάνες, κεράσια, κεράσια, σταφύλια, σύκα).

Εάν ακολουθήσετε όλες τις προτάσεις ακριβώς, μπορείτε να χάσετε έως και 5 κιλά. κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Κατά τη διάρκεια της διατροφής, μαύρο, πράσινο και φυτικό τσάι, καφές, κόλα και Pepsi Light, κακάο χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (1 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα), άμυλο αραβοσίτου (1 κουταλιά της σούπας την ημέρα) και αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη μπορούν να καταναλωθούν έως και 3 κουταλιές της σούπας την ημέρα), πίτουρο σίτου (1Κουταλιά της σούπας), σκόνη ψησίματος, ζελατίνη, βανίλια και κανέλα, υποκατάστατα ζάχαρης (εκτός από τη γλυκόζη, τη φρουκτόζη και τη σορβιτόλη).

επίθεση

Η πρώτη φάση - "επίθεση" - διαρκεί από 2 έως 10 ημέρες (ανάλογα με το βάρος που θέλετε να χάσετε). Η διάρκεια καθορίζεται χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική αριθμομηχανή που συζητήσαμε παραπάνω, εάν υπάρχουν επιπλέον 5 κιλά, τότε η "επίθεση" διαρκεί 2 ημέρες, 5-10 κιλά. - 3 ημέρες, 10-20 κιλά. - 5 μέρες. Σε αυτό το στάδιο, τα πρώτα αποτελέσματα της διατροφής μπορούν να φανούν καθαρά, η απώλεια βάρους είναι 2-6 κιλά. Σε αυτό το σημείο, τα λίπη διασπώνται ενεργά, έτσι μπορεί να εμφανιστούν ξηροστομία και ελαφρά μυρωδιά, αλλά οι υποστηρικτές της διατροφής υποστηρίζουν ότι αυτό είναι φυσιολογικό.

Κατά τη διάρκεια της "επίθεσης" ισχύουν οι αυστηρότεροι περιορισμοί σε τρόφιμα και το μενού για κάθε μέρα περιέχει μόνο προϊόντα πρωτεΐνης:

 • Μοσχάρι ή βόειο κρέας
 • Νεφροί και συκώτι μοσχαρίσιου κρέατος
 • Χωρίς δέρμα κοτόπουλο και γαλοπούλα
 • Γλώσσα βοείου κρέατος
 • Θαλασσινά και ψάρια
 • Ζαμπόν χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (δεν το συνιστούμε για κατανάλωση επειδή, σε αντίθεση με το γαλλικό ζαμπόν, δεν παρασκευάζεται από φυσικό κρέας, αλλά από συστατικά αμφίβολης ποιότητας με χημικά πρόσθετα)
 • Αποβουτυρωμένο γάλα, κεφίρ και τυρί cottage
 • κρεμμύδια, σκόρδο, μπαχαρικά, ξύδι, αλάτι, σάλτσα σόγιας και μπαχαρικά

Στην πρώτη φάση, δεν πρέπει να τρώτε κρέας κουνελιού, χοιρινό, πάπια ή χήνα. Φάτε 1, 5 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης κάθε μέρα. Τα αυγά επιτρέπονται σε περιορισμένες ποσότητες (όχι περισσότερο από 2 κρόκους την ημέρα, λευκά - όσα θέλετε), μπαστούνια καβουριών - όχι περισσότερο από 8 κομμάτια την ημέρα.

Ένα παράδειγμα μενού κατά τη διάρκεια της "επίθεσης" θα μπορούσε να μοιάζει με αυτό:

1 ημέρα

Πρωινό: ομελέτα (2 αυγά και 4 κουταλιές αποβουτυρωμένο γάλα), ψωμί πίτουρου και τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά, καφές ή τσάι

Μεσημεριανό: ζωμό κοτόπουλου

Απογευματινό σνακ: kefir

Δείπνο: ατμό σνίτσελ, ψωμί

Ημέρα 2

Πρωινό: πίτουρο και πλιγούρι βρώμης γάλακτος

Μεσημεριανό: Αυτί

Απογευματινό σνακ: kefir

Δείπνο: Σνίτσελ κοτόπουλου, τσάι ή καφές

Ημέρα 3

Πρωινό: cheesecake, τσάι ή καφές

Μεσημεριανό: Ψάρια ψημένα με βότανα και λεμόνι

Σνακ: Φυσικό γιαούρτι με κέικ βρώμης

Δείπνο: Κοκτέιλ θαλασσινών

Αργά το δείπνο: Quark

Ημέρα 4

Πρωινό: ελαφρά αλατισμένα κόκκινα ψάρια με κέικ βρώμης, τσάι ή καφέ

Μεσημεριανό: Στήθος κοτόπουλου στο κεφίρ

ψημένο

Σνακ: Κουάρκ

Δείπνο: ομελέτα και ψητό μοσχάρι

Αργά δείπνο: kefir

Ημέρα 5

Πρωινό: τηγανίτες πίτουρου με τυρί cottage

Μεσημεριανό: ψάρια, σάλτσα μουστάρδας

Σνακ: Φυσικό γιαούρτι

Δείπνο: Quark Casserole

6 ημέρες

Πρωινό: ομελέτα, τσάι ή καφές

Μεσημεριανό: σούπα κρέατος

Σνακ: γιαούρτι

Δείπνο: φιλέτο σολομού με μουστάρδα

7 ημέρες

Πρωινό: Καζαρόλα Quark

Μεσημεριανό: αυτί με ψωμί βρώμης

Σνακ: γιαούρτι

Δείπνο: κρέας με λιωμένο τυρί

Μην ξεχνάτε ότι δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στο μέγεθος της μερίδας, μπορείτε να φάτε όσο θέλετε και μια μεγάλη γκάμα προϊόντων σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα μενού για όλα τα γούστα.

Μπορείτε να βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες συνταγές για μαγείρεμα σύμφωνα με το σύστημα Ducan στο Διαδίκτυο. Εδώ είναι μερικά από αυτά.

Σνίτσελ κοτόπουλου

Προσθέστε 1 ψιλοκομμένο αυγό και 2 βραστά, ψιλοκομμένα αυγά, αλάτι, πιπέρι και κρεμμυδάκια στο ψιλοκομμένο κοτόπουλο (0, 5 κιλά). Τηγανίζουμε χωρίς λάδι ή ατμό.

Κρέμα καφέ

Τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά - 400 γραμμάρια, υποκατάστατο ζάχαρης - 10 κουταλιές μέτρησης, καφές - 2 κουταλάκια του γλυκού, νερό - 50 γραμμάρια. Παρασκευάστε καφέ σε 50 ml. Νερό (αν είναι διαλυτό, τότε διαλύστε), προσθέστε υποκατάστατο ζάχαρης και στραγγίστε σε ένα μπολ με μαλακό τυρόπηγμα. Χτυπήστε τη μάζα με ένα μίξερ.

Cookie Ricotta

1 τυρί ρικότα λευκού αυγού, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά - 2 κουταλιές της σούπας. Κουτάλια (ή κανονική μαλακή στάρπη), πίτουρο βρώμης - 2 κουταλιές της σούπας, γλυκαντικό. Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ, τα βάζετε σε τηγάνι με τη μορφή μπισκότου και τηγανίστε και στις δύο πλευρές ή ψήστε στο φούρνο για 7-10 λεπτά. Όταν τα μπισκότα είναι έτοιμα, ρίξτε ένα μείγμα από κουάρκ, γλυκαντικό και φλούδα (βανίλια, κακάο) πάνω τους.

Κρουαζιέρα

Στη δεύτερη φάση - "κρουαζιέρα" ή "ποικιλία" - θα επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το μήκος της σκηνής εξαρτάται από πόσα κιλά θέλετε να χάσετε. Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι ημέρες πρωτεΐνης εναλλάσσονται με τις πρωτεΐνες και τις ημέρες λαχανικών σε αυτό το σημείο. Εάν πρέπει να χάσετε λιγότερο από 10 κιλά, το σχήμα μπορεί να διαφέρει, π. χ. Β. 1 ημέρα πρωτεΐνη και 1 ημέρα - λαχανικά + πρωτεΐνες, 3 ημέρες πρωτεΐνη και 3 ημέρες λαχανικά + πρωτεΐνες, 5 ημέρες πρωτεΐνη και 5 ημέρες λαχανικά + πρωτεΐνες. Επιλέξτε μια βολική επιλογή για τον εαυτό σας. Ωστόσο, εάν το υπερβολικό βάρος είναι μεγαλύτερο από 10 κιλά, εναλλάξτε 5 πρωτεΐνες και 5 πρωτεΐνες ημέρες λαχανικών. Χάρη σε ένα τέτοιο σύστημα, ο μεταβολισμός ομαλοποιείται, οι τοξίνες, οι τοξίνες, το λίπος και τα άλατα απομακρύνονται από το σώμα.

Στη δεύτερη φάση, μπορείτε να φάτε όσο επιθυμεί η καρδιά σας χρησιμοποιώντας τρόφιμα από τη λίστα εγκεκριμένων τροφίμων και προσθέτοντας λαχανικά: ντομάτες, αγγούρια, σπανάκι, πράσινα φασόλια, ραπανάκια, σπαράγγια, λάχανο, σέλινο, μελιτζάνα, Κολοκυθάκια, μανιτάρια, καρότα, τεύτλα, πιπέρι. Μην τρώτε πατάτες, δημητριακά και ζυμαρικά, μπιζέλια, καλαμπόκι, φασόλια, φακές, ελιές, αβοκάντο και φασόλια.

Συνιστάται ο περιορισμός των καρότων και των τεύτλων καθώς περιέχουν ζάχαρη. Η πάστα τομάτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές ποσότητες. Κάθε μέρα μπορείτε να επιλέξετε μόνο δύο προϊόντα από τα προστιθέμενα και να φάτε προϊόντα από την πρώτη φάση χωρίς περιορισμούς. Μια άλλη απαίτηση: τρώτε δύο κουταλιές πίτουρο βρώμης την ημέρα.

Το μενού στη φάση "Cruise" μοιάζει με αυτό:

1 ημέρα

Πρωινό: ομελέτα με βότανα

Δεύτερο πρωινό: τυρί cottage

Μεσημεριανό: Τονοσαλάτα (τόνος, πράσινα φασόλια, βραστό αυγό, βότανα. Περίοδος με χυμό λεμονιού, γιαούρτι και μαύρο πιπέρι)

Σνακ: Ψητό στήθος κοτόπουλου με σαλάτα λαχανικών

Δείπνο: λάχανο στον ατμό με βότανα και μπαχαρικά, βραστή βόειο κρέας με χρένο

Ημέρα 2

Πρωινό: ομελέτα και ψωμί πίτουρου

Μεσημεριανό: σούπα λαχανικών

Απογευματινό σνακ: τηγανίτες πίτουρου με κεφίρ

Δείπνο: ψητό στήθος κοτόπουλου με βότανα και ψητά λαχανικά (μελιτζάνα, κολοκυθάκια, πιπεριές, ντομάτες)

Ημέρα 3

Πρωινό: ομελέτα ζαμπόν

Μεσημεριανό: Χάος

Απογευματινό σνακ: Καζαρόλα Quark

Δείπνο: Ψητό κρέας με σαλάτα λαχανικών

Ημέρα 4

Πρωινό: βραστά αυγά, ελαφρώς αλατισμένος σολομός, ψωμί βρώμης

Μεσημεριανό: Κεφτεδάκι και σούπα πίτουρου

Απογευματινό σνακ: cheesecake

Δείπνο: Σνίτσελ κοτόπουλου με σαλάτα λαχανικών

Ημέρα 5

Πρωινό: ομελέτα και γιαούρτι

Μεσημεριανό: ψαρόσουπα

Σνακ: τυρί cottage

Δείπνο: Κρέας με ψητά λαχανικά

Αγκύρωση

Η φάση "Ενοποίηση" (ή "Ενοποίηση") χρησιμοποιείται για να ενοποιήσει το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε στις δύο πρώτες φάσεις και σταδιακά να επιστρέψει στην καθημερινή διατροφή. Ρύζι, ψωμί, ζυμαρικά, πατάτες, φυτικά έλαια και φρούτα προστίθενται σταδιακά στα κύρια προϊόντα. Κάθε μέρα πρέπει να τρώτε 2-3 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης και 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι. Μία ημέρα την εβδομάδα διατηρείται γεμάτη πρωτεΐνες για να αποφευχθεί η ξαφνική αύξηση βάρους. Ο Pierre Dukan συνιστά την πρωτεΐνη την Πέμπτη, αλλά μπορείτε να επιλέξετε την ημέρα ανάλογα με τον ρυθμό της ζωής σας.

Η διάρκεια αυτής της φάσης εξαρτάται από το ποσό του βάρους που χάθηκε κατά τη διάρκεια των φάσεων "Επίθεση" και "Κρουαζιέρα", υπολογιζόμενος με τον τύπο: Πολλαπλασιάστε κάθε κιλό που χάθηκε κατά 10 ημέρες. Για παράδειγμα, εάν χάσατε 3 κιλά, η "κρουαζιέρα" πρέπει να είναι 30 ημέρες και αν 10 κιλά, η ενοποίηση θα διαρκέσει 100 ημέρες.

Η ενοποίηση περιλαμβάνει ένα φρούτο την ημέρα, μια φέτα τυριού χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και ψητό αρνί ή χοιρινό κρέας αρκετές φορές την εβδομάδα, μια μερίδα "αμυλούχων τροφίμων" και "στομάχι". Χωρίστε το τρίτο στάδιο σε δύο ίσα μέρη: κατά το πρώτο μέρος μπορείτε να πάρετε μια μερίδα "αμυλούχων τροφίμων" (ρύζι-120 γρ. , 2-3 πατάτες φούρνου, φαγόπυρο ή χυλοπίτες) ανά εβδομάδα και μια «γαστρική γιορτή» (γεύμα εάνμπορεί να φάει ό, τι θέλετε μέσα στη μερίδα). Στο δεύτερο μέρος, μπορείτε να φάτε δύο μερίδες την εβδομάδα.

Δείγμα μενού σε αυτήν τη φάση:

1 ημέρα

Πρωινό: cheesecake μήλου και κανέλας

Δεύτερο πρωινό: γιαούρτι

Μεσημεριανό: σούπα λαχανικών και κοτόπουλο σνίτσελ με ψωμί βρώμης

Σνακ: cheesecake

Δείπνο: ψητά ψάρια και λαχανικά

Ημέρα 2

Πρωινό: ψητό κοτόπουλο, βραστό αυγό και γιαούρτι

Μεσημεριανό: σούπα λαχανικών και ψητό κρέας

Απογευματινό σνακ: cheesecake

Δείπνο: ψημένο κρέας με ρύζι και λαχανικά

Ημέρα 3

Πρωινό: ομελέτα και ψωμί πίτουρου

Μεσημεριανό: Χάος

Σνακ: φρούτα

Δείπνο: ψάρι και λαχανικά, ποτήρι κόκκινο κρασί

Ημέρα 4

Πρωινό: Κατσαρόλα κουάρκ με μούρα

Μεσημεριανό: σούπα πίτουρου βρώμης

Σνακ: γιαούρτι

Δείπνο: Σνίτσελ κοτόπουλου με σαλάτα

Ημέρα 5

Πρωινό: cheesecake και καφές

Μεσημεριανό: Σούπα λαχανικών και κεφτών

Σνακ: φρούτα

Δείπνο: Ψητό κρέας με ψητά λαχανικά

Σταθεροποίηση

Η τελική φάση της δίαιτας σταθεροποίησης σάς βοηθά να μεταβείτε στην καθημερινή σας διατροφή, ώστε να μην αυξήσετε το βάρος σας αργότερα. Σε αυτό το σημείο, οι διατροφικές σας συνήθειες θα αλλάξουν εντελώς και θα γνωρίζετε ακριβώς ποια τρόφιμα πρέπει να αποφύγετε και ποια να περιορίσετε.

Μπορείτε να φάτε οτιδήποτε, αλλά να μην παρασυρθείτε από αλεύρι και λιπαρά τρόφιμα και να συμπεριλάβετε όσο το δυνατόν περισσότερο κρέας και λαχανικά στο μενού σας. Για να διατηρήσετε την αύξηση βάρους, ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες: φάτε 3 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης την ημέρα, κολλήστε σε πρωτεΐνες την Πέμπτη, πίνετε άφθονο νερό και ασκήστε ή περπατήστε πολύ. Όσο περισσότερο ασκείστε και φροντίζετε τη σωματική δραστηριότητα, τόσο πιθανότερο είναι ότι η παχυσαρκία δεν θα επαναληφθεί ποτέ.

Τέλος, γράψτε μερικές ακόμη συνταγές για το σύστημα διατροφής της Ducan:

Σαλάτα αυγών

Κόψτε τα βραστά αυγά σε κύβους, ανακατέψτε με ένα ψιλοκομμένο μάτσο κρεμμυδάκια, προσθέστε ξινή κρέμα χαμηλών θερμίδων και η σαλάτα είναι έτοιμη.

Ψωμί

2 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης, 1 κουταλιά της σούπας πίτουρο σιταριού, 2 αυγά, 3-4 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι, 2 κουταλιές κεφίρ, ένα κουτάκι τυρί cottage χωρίς λιπαρά, 1 φακελάκι σε σκόνη ψησίματος. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το άμυλο, το πίτουρο και το αλάτι. Ανακατέψτε το κεφίρ, τα αυγά και το τυρόπηγμα σε άλλο δοχείο. Συνδυάζουμε τα πάντα και τα διαμορφώνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά.

Μπακαλιάρος ψημένος σε αλουμινόχαρτο

Μαρινάρετε τα φιλέτα μπακαλιάρου με χυμό λεμονιού, αλάτι, προσθέστε βότανα, μπαχαρικά και ψήστε στο φούρνο για 15 έως 20 λεπτά.

Ποιες άλλες επιλογές μπορείτε να προτείνετε;

Η ομάδα των πρωτεϊνικών δίαιτων περιλαμβάνει τη δίαιτα Ducan, την κλασική γαλλική διατροφή και την παλαιοδιατροφή, την οποία ο ίδιος ο Ducan περιγράφει ως αντίγραφο της στρατηγικής του για την απώλεια βάρους.

Γαλλική δίαιτα

Η κλασική διατροφή γαλλικής πρωτεΐνης έχει σχεδιαστεί για 14 ημέρες. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να τηρείτε αυστηρά το μενού. Απαγορεύονται αυστηρά οι αποκλίσεις από την καθιερωμένη διατροφή. Η διατροφή βασίζεται σε κρέας, ψάρι, αυγά, λαχανικά, βότανα, φρούτα και αποξηραμένο ψωμί σίκαλης. Απαγορεύεται το ψωμί και τα γλυκά, η ζάχαρη, οι χυμοί φρούτων, το αλάτι και διάφορα αγγούρια καθώς και το αλκοόλ.

Η τεχνική είναι πολύ αποτελεσματική και εγγυάται απώλεια βάρους 4-8 κιλών. Ωστόσο, όπως και οι περισσότερες δίαιτες, είναι ελάχιστα ισορροπημένη, οπότε δεν πρέπει να τηρείτε για πολύ. Ένα άλλο μειονέκτημα της γαλλικής δίαιτας με μια σκληρή διατροφή που δεν μπορούν όλοι να χειριστούν. Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι το μενού συνιστά συχνά τη χρήση βρασμένου λουκάνικου ή ζαμπόν, και αυτή τη στιγμή προκαλεί σύγχυση σχολίων στα φόρουμ.

Ωστόσο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η διατροφή μας ήρθε από τη Γαλλία και η ποιότητα των προϊόντων, ιδίως ζαμπόν και λουκάνικα, είναι εντελώς διαφορετική στη χώρα μας. Όταν το ζαμπόν παρασκευάζεται από φυσικό κρέας στη Γαλλία, δεν μπορούμε να καυχηθούμε γι 'αυτό. Συνιστούμε στους αναγνώστες μας να αντικαταστήσουν το λουκάνικο με φυσικό κρέας.

Το μενού 7 ημερών για τη γαλλική διατροφή μοιάζει με αυτό:

1 ημέρα

Πρωινό: μαύρος καφές

Μεσημεριανό: δύο αυγά, μαρούλι, ντομάτα

Δείπνο: 100 γραμμάρια άπαχου μαγειρεμένου κρέατος, σαλάτα

Ημέρα 2

Πρωινό: μαύρος καφές, κρουτόν σίκαλης

Μεσημεριανό: ένα κομμάτι βραστό κρέας (100 γραμμάρια)

Δείπνο: Σαλάτα με βραστή κρέατα

Ημέρα 3

Πρωινό: κρουτόν καφέ και σίκαλης

Μεσημεριανό: Καρότο μεσαίου μεγέθους που τηγανίζεται σε φυτικό λάδι, 1 ντομάτα και μανταρίνι

Δείπνο: βραστή σαλάτα κρέατος, μαρούλι και δύο βραστά αυγά

Ημέρα 4

Πρωινό: το ίδιο με τις προηγούμενες ημέρες

Μεσημεριανό: ωμό καρότο μεσαίου μεγέθους, 100 γραμμάρια τυρί και ένα αυγό

Δείπνο: φρούτα και κεφίρ

Ημέρα 5

Πρωινό: ωμό καρότο μεσαίου μεγέθους με φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

Μεσημεριανό: Ντομάτα και 100 γραμμάρια μαγειρεμένων ψαριών

Δείπνο: 100 γραμμάρια βραστό βόειο κρέας

6 ημέρες

Πρωινό: Καφές

Μεσημεριανό: βραστό κοτόπουλο, πράσινη σαλάτα

Δείπνο: Βρασμένο βόειο κρέας

7 ημέρες

Πρωινό: πράσινο τσάι

Μεσημεριανό: βραστό βόειο κρέας και πορτοκάλι

Δείπνο: Κοτόπουλο με σαλάτα

Το μενού της δεύτερης εβδομάδας επαναλαμβάνει το δείκτη που εμφανίζεται, ή μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μενού από τα ίδια προϊόντα μόνο σε διαφορετικό συνδυασμό. Δεν επιτρέπεται η εισαγωγή νέων προϊόντων.

Paleo δίαιτα

Αυτή η δίαιτα είναι επίσης γνωστή ως "δίαιτα σπηλαίων". Η ουσία του είναι ότι πρέπει να τρώτε όπως οι απόμακροι πρόγονοί μας. Πριν από την επανάσταση των τροφίμων πριν από 10. 000 χρόνια, οι άνθρωποι έτρωγαν κρέας, ψάρι, θαλασσινά, λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς και μούρα. Τότε οι άνθρωποι εφηύραν τη γεωργία και τα σιτηρά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα άρχισαν να μπαίνουν στη διατροφή. Στο σύγχρονο κόσμο, προστέθηκαν στο μενού υδρογονωμένα λίπη και εκλεπτυσμένα σάκχαρα, βελτιωτικά γεύσης και χρωματισμοί.

Σήμερα, το 70% των θερμίδων ενός ατόμου προέρχεται από τρόφιμα που ποτέ δεν φαντάστηκαν οι πρόγονοί μας. Οι υποστηρικτές της «σπηλιάς διατροφής» προτείνουν λοιπόν να επιστρέψουν στις ρίζες τους και να σταματήσουν να τρώνε «τρόφιμα που είναι αφύσικα για τα είδη τους»Παραδόξως, η έρευνα υποστηρίζει αυτή τη θεωρία. Το 2008, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Karolinska πρόσθεσαν μια ομάδα ανδρών και γυναικών στο μενού της Εποχής του Λίθου. Σε τρεις εβδομάδες, η πρόσληψη θερμίδων μειώθηκε κατά 35%, η αρτηριακή πίεση κατά 5% και ο κίνδυνος θρόμβων κατά 72%.

Το κύριο χαρακτηριστικό της παλαιο-διατροφής είναι ότι μπορείτε να τρώτε όσο θέλετε. Αρκεί να ακολουθήσουμε ότι όλα τα προϊόντα επαναλαμβάνουν τη διατροφή των ηλικιωμένων. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η τεχνική δεν περιορίζει την πρόσληψη των σωστών λιπών και υδατανθράκων. Η διατροφή βοηθά στην ομαλοποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στη μείωση της χοληστερόλης και στην απώλεια επιπλέον κιλών λόγω της μεγάλης ποσότητας πρωτεΐνης και του συνδυασμού κρέατος με λαχανικά και φρούτα.

Η διατροφή βασίζεται σε όλους τους τύπους άπαχου κρέατος, ψαριών και θαλασσινών, αυγών, φρούτων (εκτός από αποξηραμένα φρούτα), λαχανικών εκτός από πατάτες και καλαμπόκι, ξηρούς καρπούς. Όλα τα προϊόντα δημητριακών πρέπει να αποκλείονται (προκαλούν φλεγμονή στο σώμα), γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα (συχνά περιέχουν ορμόνες λόγω της ανεντιμότητας των κατασκευαστών), αλεύρι και ζαχαροπλαστικής και fast food.

Το μενού διατροφής paleo μπορεί όχι μόνο να είναι νόστιμο αλλά και χρήσιμο:

Πρωινό: για δύο μερίδες, μια χούφτα κατεψυγμένων μούρων, 3 χούφτες κόκκινες σταφίδες, 1 φλιτζάνι φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη, μια χούφτα θρυμματισμένα φουντούκια, 2 μεγάλες πρέσες τσάι γιασεμιού, λεμόνι.

Τοποθετήστε τις κόκκινες σταφίδες σε ένα δίσκο και πασπαλίστε με ζάχαρη. Όταν η ζάχαρη έχει διαλυθεί, βάλτε τα πάντα σε ένα μπολ. Βάλτε τα άλλα κατεψυγμένα μούρα σε μια κατσαρόλα και ελαφρά όταν αφήσουν τον χυμό, προσθέστε τσάι γιασεμιού, ρίξτε χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις κόκκινες σταφίδες, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και τρώμε.

Μεσημεριανό: 4 μερίδες - 4 στήθη κοτόπουλου, 6 τεύτλα, 5 μικρά τεύτλα, 4 αποφλοιωμένες ρουταμπάγες, 10 μικρά τεύτλα. Μαρινάδα: Μια καλή μερίδα ελαιόλαδου, χυμού ασβέστη, 3 ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι και 3 σκελίδες σκόρδο, μια πρέζα κόλιανδρο, κανέλα, τζίντζερ, ξηρό μαϊντανό και ρίγανη.

Ανακατέψτε τα συστατικά της μαρινάδας και τρίψτε το στήθος κοτόπουλου. Βάλτε τους κόνδυλους σε αλουμινόχαρτο και χωράφια με λάδι, ψήστε για 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούςΨήστε τα στήθη για 12 λεπτά (γυρίστε μία φορά). Εάν δεν υπάρχει αρκετό αλάτι, προσθέστε μαγειρεμένα τρόφιμα.

Δείπνο: σκουμπρί με σαλάτα. Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε 4 σκουμπρί, λάιμ, ελαιόλαδο. Τρίβουμε το ψάρι με ένα μείγμα μουστάρδας και ελαιόλαδου και τηγανίζουμε για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά. Πάρτε ένα μεγάλο χέρι κάρδαμο, κόψτε 4 ντομάτες, 1 αγγούρι, 1 κόκκινο κρεμμύδι σε αυτό και καλύψτε με ένα μείγμα ελαιολάδου, χυμού λεμονιού και πιπεριού. Σερβίρετε τα ψάρια και τη σαλάτα όμορφα και γαρνίρετε με ασβέστη. Τώρα μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο δείπνο.

Τι λένε για τη δίαιτα Ducan

Η διατροφή Dukan είναι πολύ δημοφιλής, συζητείται ενεργά, δημιουργούνται ομάδες και ιστολόγια σε κοινωνικά δίκτυα, όπου δημοσιεύονται συνταγές, κριτικές από γιατρούς και εκείνους που χάνουν βάρος μέσω της διατροφής.

Μεταξύ των διασημοτήτων είναι η Jennifer Lopez, η Gisele Bündchen, ο Keith Middleton και η Αμερικανίδα ειδικός μαγειρικής Gina Keatley που εθίζονται στη δίαιτα Ducan. Σε γενικές γραμμές, οι κριτικές επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της δίαιτας και την ενεργή απώλεια βάρους, αλλά υπάρχουν επίσης αρνητικά σχόλια, γι 'αυτό θέλω να επαναλάβω ότι η διατροφή πρέπει να ακολουθείται αυστηρά σύμφωνα με τους κανόνες, είναι αδύνατο να το καθίσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκείμια ανισορροπία στη διατροφή οδηγεί σε διάφορες ασθένειες.

Συχνά, οι αρνητικές κριτικές συνδέονται ακριβώς με τη μη συμμόρφωση με τους διατροφικούς κανόνες και την αυτο-δραστηριότητα. Σας προτείνουμε λοιπόν να μην είστε δημιουργικοί και να ακολουθείτε το σχέδιοΗ επίδραση της διατροφής στο σώμα είναι ατομική. Ακούστε προσεκτικά τα συναισθήματά σας. Εάν πιστεύετε ότι η δίαιτα δεν είναι κατάλληλη για εσάς, επιλέξτε μια άλλη επιλογή.

Υπάρχει ένας μύθος ότι η δίαιτα Ducan απαγορεύεται στη Γαλλία και την Ευρώπη, αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει γιατί οι αρχές δεν μπορούν να απαγορεύσουν τη διατροφή. Ωστόσο, η Βρετανική Ένωση Διατροφολόγων στο Ηνωμένο Βασίλειο (μία από τις παλαιότερες τέτοιες οργανώσεις, που ιδρύθηκε το 1936) έχει επικρίνει αρκετές φορές τη δίαιτα Ducan, χαρακτηρίζοντάς την τη χειρότερη δημοφιλή διατροφή για αρκετά χρόνια στη σειρά.

Η αρνητική γνώμη των διατροφολόγων βασίζεται σε μια ανισορροπία στη διατροφή και σε ανεπαρκείς θερμίδες. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι η τήρηση της διατροφής θα σας εκθέσει σε ελλείψεις σε βιταμίνες και μέταλλα, κακή πέψη (περιορισμένη κατανάλωση λαχανικών και φρούτων) και έλλειψη ενέργειας (χαμηλή σε υδατάνθρακες). Εάν η δίαιτα Ducan χρησιμοποιείται από ένα άτομο που εργάζεται ενεργά (δεν έχει σημασία αν εργάζεται διανοητικά ή σωματικά) υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για την υγεία.