ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ή ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ;

η ουσία της ιαπωνικής διατροφής για την απώλεια βάρους

Πείτε μου, θα θέλατε να υποφέρετε με μια δίαιτα μία φορά και, στη συνέχεια, να πάρετε έναν ιδανικό αριθμό και να ξεχάσετε τις μεθόδους απώλειας βάρους, αν όχι για πάντα, τότε τουλάχιστον για μερικά χρόνια; Χωρίς αμφιβολία, αυτό είναι το μπλε όνειρο όλων των λιπών και όχι μόνο. Και παραμένει ένα όνειρο για πολλούς, αλλά όχι για όσους είναι εξοικειωμένοι με την ιαπωνική διατροφή. Είναι αυτή που σας δίνει τη δυνατότητα να επιτύχετε τέτοια φανταστικά αποτελέσματα. Αλλά είναι όλα τόσο απλά και χωρίς σύννεφα; Ας το συζητήσουμε σήμερα.

Είναι πραγματικά ιαπωνικό;

Αν και αυτή η μέθοδος απώλειας βάρους πιστεύεται ότι αναπτύχθηκε από Ιάπωνες επιστήμονες, η σύνθεση του μενού προκαλεί τουλάχιστον κάποια σύγχυση. Δείτε μόνοι σας, ότι το βασικό φαγητό ενός κλασικού Ιαπωνικού είναι το ρύζι, τα θαλασσινά, δεν υπάρχουν σχεδόν λίπη, αλλά κυριαρχούν οι υδατάνθρακες και το πράσινο τσάι θεωρείται το αγαπημένο ποτό. Τι γίνεται με τη διατροφή μας; Ως ποτό, περιέχει καφέ, τον οποίο οι Ιάπωνες αγνοούν, πολύ λίπος, σχεδόν χωρίς υδατάνθρακες, και η βάση είναι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες. Π. χ. αυγά, τα οποία παρεμπιπτόντως, οι Ιάπωνες δεν προσκαλούν πάρα πολύ. Η ιαπωνική διατροφή σχετίζεται με τους προαναφερθέντες ανθρώπους μόνο επειδή περιέχει ψάρια και η ίδια η δίαιτα είναι χαμηλή σε θερμίδες.

Τι κάνει την ιαπωνική διατροφή μοναδική;

Ωστόσο, παρά τις αντιφάσεις που περιγράφονται παραπάνω, η ιαπωνική διατροφή έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών λιπαρών κυνηγών για καλό λόγο. Όποιος έχει δοκιμάσει την επίδρασή του στον εαυτό του τουλάχιστον μία φορά επαινεί ομόφωνα τα αποτελέσματα αυτής της τεχνικής. Σε τελική ανάλυση, διαρκεί μόνο δεκατρείς ημέρες και λειτουργεί για δύο ολόκληρα χρόνια. Τούτου λεχθέντος, απλώς κρατήστε για δύο εβδομάδες και μετά ξεχάστε τις δίαιτες και τα γυμναστήρια γενικά για μερικά χρόνια. Και αυτό δεν είναι μύθος, όχι μια άρρωστη φαντασία, αλλά πολλά χρόνια εμπειρίας επιβεβαιωμένη από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από διαφορετικές χώρες. Ωστόσο, για να λειτουργεί η τεχνική τόσο αποτελεσματικά, όλες οι προϋποθέσεις που επιβάλλει πρέπει να είναι σχολαστικά και με ακρίβεια, και να μην αποκλίνει κανείς από τους προβλεπόμενους κανόνες.

Είναι οι ιαπωνικοί διατροφικοί κανόνες πολύ δύσκολοι;

Όχι, υπάρχουν πιο δύσκολα και μπορείτε να τα αντέξετε. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να επιτύχετε τον στόχο σας, έτσι; Έτσι, η ιαπωνική διατροφή διαρκεί μόνο 13 ημέρες. Κάθε μέρα της διατροφής σας προγραμματίζεται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, η οποία δεν μπορεί να αλλάξει ή να αγνοηθεί, διαφορετικά δεν θα επιτύχετε το υποσχεθέν αποτέλεσμα. Επειδή αυτή η δίαιτα είναι άκαμπτη και περιέχει μόνο τρόφιμα χαμηλής ενέργειας, απαγορεύεται αυστηρά να την ασκείτε περισσότερο από μία φορά κάθε δύο χρόνια. Εκτός αν, φυσικά, είστε εχθρός της υγείας σας.

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε τεχνική απώλειας βάρους, αυτή η δίαιτα έχει περιορισμούς στα τρόφιμα. Η ζάχαρη, το αλάτι, τα αρτοσκευάσματα, η σόδα και το αλκοόλ αφαιρούνται εντελώς από το μενού, οι μπανάνες και τα σταφύλια απαγορεύονται από τα φρούτα και το λιπαρό δέρμα αφαιρείται από το κοτόπουλο πριν από το μαγείρεμα. Η πράσινη λίστα περιλαμβάνει μεταλλικό νερό χωρίς αέριο, καθαρό βραστό νερό, τα περισσότερα λαχανικά και φρούτα, αλλά τα πιάτα θα είναι πράγματι βαρετά. Εάν θέλετε να χάσετε βάρος αποτελεσματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια. Εδώ ισχύει επίσης ο κανόνας του τρεχούμενου νερού και της πέτρας. Τώρα για τα πιάτα.

Τι υπάρχει στο ιαπωνικό μενού διατροφής;

Χαρακτηριστικά της απώλειας βάρους στην ιαπωνική διατροφή

Αυτό είναι το ακριβές πρόγραμμα και οι τύποι προϊόντων της μεθοδολογίας.

Απαγορεύεται αυστηρά η αλλαγή, διαγραφή ή προσθήκη οτιδήποτε.

Πρώτη μέρα

Το πρωινό την πρώτη ημέρα είναι απλώς ένα φλιτζάνι μαύρο καφέ. Μεσημεριανό - δύο βραστά αυγά, μια μερίδα βραστό λάχανο καρυκευμένο με φυτικό λάδι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας. Ένα μικρό κομμάτι τηγανητό ή βραστό ψάρι επιτρέπεται για δείπνο.

Δεύτερη ημέρα

Το πρωινό τη δεύτερη ημέρα αποτελείται από ένα φλιτζάνι μαύρο καφέ με τοστ. Για μεσημεριανό γεύμα, σερβίρονται τηγανητά ή βραστά ψάρια με μια μερίδα λαχανικών ή λαχανοσαλάτα, καρυκεύματα με ένα κουτάλι φυτικό λάδι. Το δείπνο αποτελείται από ένα κομμάτι 100 γραμμάρια μαγειρεμένου βοδινού που πλένεται με ένα ποτήρι κεφίρ.

Τρίτη ημέρα

Το πρωινό την τρίτη και δεύτερη ημέρα είναι πανομοιότυπο. Το μενού μεσημεριανού γεύματος αποτελείται από ένα μεγάλο κολοκυθάκι τηγανισμένο σε φυτικό λάδι. Για δείπνο, 200 γραμμάρια βραστό βόειο κρέας με λαχανοσαλάτα, καρυκεύματα με φυτικό λάδι και 2 αυγά.

Τέταρτη ημέρα

Απλώς καφές για πρωινό. Το μεσημεριανό γεύμα αποτελείται από τρία μεγάλα βραστά καρότα με φυτικό λάδι, 15 γραμμάρια σκληρού τυριού και ένα φρέσκο ​​αυγό. Το δείπνο αποτελείται από φρούτα εκτός από μπανάνες και σταφύλια.

Πέμπτη ημέρα

Για πρωινό σερβίρονται φρέσκα καρότα με χυμό λεμονιού. Το μεσημεριανό γεύμα αποτελείται από μια μερίδα βραστό ή τηγανητό ψάρι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας. Το δείπνο είναι το ίδιο με την προηγούμενη μέρα.

Ημέρα έξι

Ένα φλιτζάνι καφέ για πρωινό. Μισό μαγειρεμένο κοτόπουλο και παραδοσιακή σαλάτα λαχανικών για μεσημεριανό γεύμα. Για δείπνο, 2 βραστά αυγά με ένα ποτήρι φρέσκα καρότα, καρυκεύματα με φυτικό λάδι.

Ημέρα επτά

Τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να φάτε στην ιαπωνική διατροφή

Ιαπωνικό τσάι για πρωινό, ένα ποτήρι είναι αρκετό. Για μεσημεριανό, βραστό βόειο κρέας 200 g και φρούτα. Δείπνο κατόπιν αιτήματος από οποιαδήποτε ημέρα της δίαιτας εκτός από την τρίτη.

Ημέρα οκτώ

Καφές πάλι για πρωινό. Μεσημεριανό και δείπνο την 6η ημέρα.

Ένατη ημέρα

Το πρωινό αποτελείται από φρέσκα καρότα με χυμό λεμονιού. Μεσημεριανό - μεγάλα βραστά ή τηγανητά ψάρια και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας. Φρούτα για δείπνο.

Δέκατη ημέρα

Το μενού για τη δέκατη ημέρα είναι πανομοιότυπο με τη διατροφή για την ημέρα 4.

Έντεκα ημέρα

Η δίαιτα την ενδέκατη ημέρα είναι ακριβώς η ίδια με την τρίτη ημέρα.

Δώδεκα ημέρα

Όπως ένας δίδυμος αδελφός, είναι σαν τη δεύτερη μέρα.

Ημέρα 13

Αυτή η ημέρα επαναλαμβάνεται ακριβώς την πρώτη ημέρα.

Είναι η ιαπωνική διατροφή μια υπέροχη τεχνική ή μια επικίνδυνη εξαπάτηση;

Λοιπόν, έχουν καλυφθεί όλα τα μεγάλα ιαπωνικά θέματα διατροφής, οι κανόνες έχουν ανακοινωθεί και το μενού έχει ανακοινωθεί. Πάρτε το και κάντε το. Απομένει να αναλύσουμε το τελευταίο αμφιλεγόμενο ερώτημα που βασανίζει το μυαλό από την πρώτη ημέρα ανάπτυξης της μεθόδου που περιγράφεται παραπάνω για να απαλλαγούμε από επιπλέον κιλά. Είναι η ιαπωνική διατροφή μια παράξενη τεχνική ή μια επικίνδυνη αυταπάτη; Ίσως ούτε το ένα ούτε το άλλο. Οι ιαπωνικές τεχνικές απώλειας βάρους κάνουν θαύματα στην εμφάνιση, αλλά επιτυγχάνονται μέσω των δικών μας προσπαθειών. Και δεν υπάρχει τίποτα επικίνδυνο εδώ, εκτός αν έχετε σοβαρή ασθένεια και δεν κάνετε κατάχρηση καφέ και μην εξαντληθείτε με την πείνα. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε τη δίαιτα.